In november 1991 is de praktijk in de wijk Westerwatering gestart als een nieuwe praktijk door dokter Van der Lugt. Al binnen 5 maanden bleek er zoveel werk te zijn dat er ’s morgens een assistente in dienst kon komen. Na ruim 3 jaar was de praktijk al zo vol dat dokter Kuschbert erbij kwam om ook mee te werken.

In 1996 is de praktijk verbouwd en kreeg 2 spreekkamers. Twee jaar later kwam de huisarts in opleiding erbij. Vanaf dat moment kwamen er twee assistentes werken.
In 2002 is de praktijkondersteuner somatiek gaan meewerken en in 2010 werd Edamstraat 59 erbij getrokken. Na een verbouwing in 2011 konden wij starten met een psycholoog in onze praktijk.

Door de toename van taken van de huisarts zijn er steeds meer medewerkers bij gekomen: eerst een derde, later een vierde assistente, een tweede praktijkondersteuner somatiek, uitbreiding van de uren van de psycholoog en een tweede psycholoog en de assistentes werken nu met hun tweeën op een dag. Ook hebben wij nu twee vaste waarnemers die meewerken met dokter Van der Lugt en dokter Kuschbert.
Verder leiden wij al vele jaren met veel enthousiasme nieuwe professionals in de zorg op: assistentes, praktijkondersteuners, coassistenten en huisartsen in opleiding.

Gezien de nieuwbouw die er in de wijk Westerwatering wordt bijgebouwd willen wij graag de mensen die nieuw in de wijk komen wonen een plek geven in onze praktijk. Mensen die verhuizen de wijk uit vragen we een huisarts in hun nieuwe buurt te kiezen.