U bent hier

ISO-Zorg en Welzijn-certificaat

18 november 2015

Na drie jaar met het predikaat ISO 9001:2008 goedgekeurde praktijk hebben wij als praktijk Edamstraat weer een nieuw certificaat aangevraagd en behaald. 

Het betreft het certificaat NEN EN 15224 ook wel ISO voor zorg en welzijn genoemd. 

Op 20 oktober jongstleden heeft de audit plaatsgevonden en de certificerende instelling TüV heeft ons per 17 november het predikaat NEN EN 15224 gecertificeerde praktijk toegekend. Dit nieuwe certificaat is sterk gericht op de wensen van de patiënten, uitgaande van de eigen professionaliteit van de huisartsen, de praktijkondersteuners en de doktersassistenten. Alle werkzaamheden, die in de praktijk worden uitgevoerd, zijn dan op die wensen gericht. 

Met een NEN/ISO kwaliteitssysteem wordt geborgd dat alle praktijkmedewerkers bijvoorbeeld hun nascholingen op orde hebben, de vaccinatiestatus van iedereen bekend is, dat er wordt gewerkt volgens de richtlijnen voor infectiepreventie en dat wordt gewerkt met de evidence based NHG richtlijnen en standaarden. Het is sterk gericht op patiëntveiligheid.

Wij zijn blij dat wij als organisatie voldoen aan deze eisen en voelen ons gevleid over het compliment dat de auditoren gaven aangaande onze goede bereikbaarheid en toegankelijkheid.

Lees meer onder het kopje ISO-certificering links in het menu.

 

 

11 maart 2013

Op 5 maart jongstleden heeft wethouder Corrie Noom van de gemeente Zaanstad het door de TÜV toegekende certificaat voor kwaliteitsnormen in de zorg uitgereikt aan het team van de praktijk. Ook het Noord Hollands Dagblad heeft al op 4 maart aandacht besteed aan deze gebeurtenis en een kort artikel gepubliceerd hierover.